Eymard-Baptistehoeve
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel

Tel/Fax: +32 (0) 11 555 523
GSM: +32 (0) 472 701 367

Geschiedenis vzw Zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld

Sinds 2007 zijn wij een zorgboerderij en hebben wij de nodige ervaring opgedaan in de opvang van doelgroepen uit verschillende
sectoren van de zorg. Het kan gaan over jongeren of volwassenen met een beperking, zowel fysiek als mentaal, personen met een burn-out en alle aanverwante benamingen, personen uit de psychiatrie, enzovoort.

Het zorgaanbod vindt plaats in een landelijke omgeving waar het ervaren van de rust en contact met de natuur al een eerste troef is in de ontwikkeling en de balans van ieder persoon.
Iedere zorgvrager krijgt een aangepast traject en aangepaste zorg waarbij wij inspelen op specifieke noden, want ieder persoon is op zijn manier uniek en heeft het recht op de juiste begeleiding en opvang.

Een greep uit de reacties in ons gastenboek van de jongeren die bij ons verbleven:

"Hey helokes, Rika hier
Ik heb een toffe week hier bij jullie gehad, ik heb ook echt veel rust gehad, jullie zijn echt een tof gezin en Siebe is zo lief, schattig en funny. Ik dank jullie voor de goede zorg en het tot rust gekomen weekje. Toen dat ze me vertelden dat ik op time-out  moest, ik had daar echt geen zin in en zeker nie toen ze vertelden op een boerderij maar alles is echt heel goed en rustig verlopen. Siebe is echt een schatje, kussen gevecht met hem is echt zo leuk, ik zal het echt wel missen. Geert en hanne dank je voor  jullie goede raad en steun het was echt tof hier en dank je voor de choco, dat was echt lekker het heeft gesmaakt, ik zal deze week helemaal niet vergeten kheb ook veel bijgeleerd, dank je voor alles ik zal het hier echt wel missen, jullie zijn echt een serieus tof gezin!!!   

Veel liefst Rika en tot snel"

-----

"Ten eerste zou ik Jullie willen bedanken voor de alle zorgen, Ik ben niets tekort gekomen. Ik ben jullie dankbaar hoe Jullie me een kans hebben gegeven hoe groot ons mening verschil en levensvisioen ook is, ook omdat veel mensen bedenkingen hebben over mijn uiterlijk en mijn "ik” zijn. Het was een aangename ervaring om eens een tijdje mee te mogen draaien in en boerengezin. Ik zou er geen enkel probleem mee hebben om voor een langere tijd mee te helpen en genieten van Jullie dagelijkse levenswijze. Vanaf het moment dat ik hier aankwam hebben jullie mij thuis laten voelen, ik had een veel geforceerdere leefomgeving verwacht. Ook had ik nooit zoveel begrip en medeleven verwacht. Gaandeweg heb k een diepe respect ontwikkelt omdat Jullie dag in dag uit in de weer zijn om brood op de plank te krijgen. Als ze me zouden vragen of ik dit zou aanbevolen aan jongeren die een rustpauze nodig hebben in het dagelijks leven zou ik met volle overtuiging ja zeggen. Zouden ze me vragen om terug te komen om terug deel van dit gezin en deze maatschappij uit te maken en me te helpen op 't veld etc. zou ik meteen op dit aanbod ingaan, ook al zou dit betekenen dat ik in het weekend minder zou kunnen gaan feesten. Ik wens jullie nog heel veel geluk en sterkte in de toekomst ongeacht hoelang die ook mag duren en wat er ook mocht gebeuren. En ik hoop dat we elkaar nog zullen terugzien.

Peace & love

Glen"

-----

"Hier zijn we dan weer…

Nu was het voor een iets langere tijd dan 1 weekje, al dan wel vrijwillig nu. Het was een goed leven hier, al liep alles niet altijd van een leien dakje en worpen er soms discusie's, deze 3 maanden heb ik geleerd dat werken niet altijd een lachertje is maar toch wel leuker dan naar school gaan, vind ik. Ook heb ik geleerd dat je alles kan bereiken als je je er maar voor inzet en dat bepaalde dingen noodzakelijk zijn te doen ook al is het niet altijd met de volle goesting. Ik heb ook het inzicht gekregen dat het leven niet altijd ontspannen is en naar wilde feestjes gaan, wat ik daarvoor wel dacht en ik ben blij dat ik dat inzicht gekregen heb, het gaat in de toekomst heel wat problemen vermijden. Het werk op zich was wel leuk, soms wel moe, bv; als het 30 graden is vraagt het kleinste ding veel meer energie, maar zo leer je doseren met je krachten en leer je ook limieten aanvoelen en verleggen, ik wens Julie nog heel veel geluk in de toekomst en vind dat jullie een rustpauze welmeer dn verdient hebben. Want het verbaasd me echt dat jullie het hebben volgehouden 3 maanden altijd van zo vroeg tot zo laat in de weer zijn. PS.doe jean de groeten van mij…

Glen"

-----

"02-04-'12 TOT 29-06-‘12

Eerst wil ik jullie bedanken voor de fijne tijd die ik hier had. Vooral Hanne jij stond elke dag klaar voor me ik kan altijd bij u terecht als ik iemand nodig had om te praten, ofzo. En ik heb veel gelachen met u.

Er waren ook momenten die ikminder leuk vond bij u. Asperges wassen, of op warme dagen op 't veld.

Tjha het was leuk en ik heb ook veel geleerd van jullie en heb nu ook een ander zicht op men toekomst . bedankt voor de leuke 2 maand dat ik bij jullie mocht zijn.

En het shoppen was ook heel leuk :p maar vermoeiend…

Groetjes ikram x"

-----

"Toen ik de eerste keer hoorden dat ik een weekje mocht meedraaien op een boerderij in lommel wist ik niet wat ik moest denken. Ik vroeg mij af wat voor mensen het daar zouden zijn. Toen ik eraan kwam werd ik warm onthaald. ik had nooit gedacht dat deze week zo fijn zou zijn. Ik heb met plezier elke dag geholpen met het werk. omdat het fijn was met zulke fijne mensen te kunnen werken. Ik heb hier echt nooit iets te kort gekomen ik zal nog lang goede herinnerringen hebben om deze week. Hopelijk tot snel en bedankt voor de goede zorgen

Groetjes Niels"

-----

"Hey Hanne en geert en niet vergeten siebe het is Kimberly hier. Ik ben blij dat ik bij jullie een week bij jullie heb moge logeren dan kon ik eindelijk weer eens tot rust komen dat had ikwel nodig. Ik heb heel veel bijgeleerd. En kan eindelijk aardappelen schillen. Maar nu moet ik terug naar de drukte "yeey” . het was een hele leuke week, de bbq bijvoorbeeld toen ik opeens ging zwemmen. En het eten was zalig. De mosselen, ribekes, spek. En de vele leuke verhalen. Nog is sorry van ons mama. Ik heb nie veel inspiratie dus…! Bedankt! Siebe Hanne en geert groetjes kimberly"

-----

"Hey this giuliano hier ik wil jullie bedanken dat ik een weekje deel uit mocht maken van jullie gezin. Het was echt heel fijn alleen de eerste dag had ik het een beetje moeilijk maar al gouw ging het de dag erna veel beter. Ik had deze timeout echt nodig om tot rust te komen en door de 2 weken timeout heb ik beseft dat vechte niet de oplossing is en dat er andere manieren zijn om ruzie te voorkomen en om met mijn agressie om te gaan gelijk werken. het eten was hier echt heel lekker enzo ik ben eindelijk mentaal en lichamelijk tot rust gekomen ik zie nu de toekomst heel anders en veel beter. Ik ben eindelijk weer mezelf. 't Was echt heel fijn om jullie te leren kennen. k voel de me goed bij Julie. Ik ga dringend wek zoeken. Maja nu is deze week al voorbij en moet ik voor mijn vriendin weer gaan zorgen. Dank jullie wel voor jullie warmte ontvangst en voor dat ik hier tot rust mocht komen groetjes mij.

You are the best geert, Hanne & siebe J"

-----

"Ali,

Hey this met ali ik wiljullie bedanken dat ik bij jullie mocht logeren.

Het was echt fijn en ik dacht eerste dag dat het erger zou zijn .

Het leukste vond ik planten in het zand steken met de tractor,lol' yeah.

Het minste wat ik niet leuk vond was in mijn kamer zitte en me vervelen.

Het eten was heerlijk dank u Hanne en geert.

Siebe'ke das een toffe jongen hij heeft me ook geholpen dank u siebe'ke.

SIEBE'KE

HANNE

&

GEERT

THANKS FOR EVERYTHING!!!"

-----

"Hey geert,hanneen kleine siebe,

Ik heb genotenvan deze week bij jullie. Ik wil Julie bedanken voor deze zorg en de fijne week. Ik heb veel bijgeleerd en ben tot rust kunnen komen en dat was echt even nodig om even bij alles sil te kunnen staan en alles op een rijtje te kunnen zetten. Jullie zijn echt heel goede mensen tot jullie” probleem jongeren” opvangen en zeer goed begeleiden en voor een stuk opvoeding en levenslessen geven. Maar jullie zijn ook een stelletje gekken haha 0J ik ben aan de ene kant blij tot het om is, terug na mijn vrienden en familie maar aan de andere kant was ik nog liever nog even gebleven! Ik ga jullie missen en zeker altijd aan jullie denken! Groetjes Joren

Dikke kus aan

Geert,Hanne en kleine kapoen siebe

MERCI !!!"

-----

"Helaba

't was een super toffe tijd hier, fijn om te zien hoe een gezin in zijn werk gaat, super fijn om zoveel te koken, te discusieren met geert enzo…

Alleen al die stomme vieze spruitjes zuiver maken vond ik maar niks L

Ik heb hier veel bijgeleerd, hoe je groentjes zuiver maakt,mayonaise maakt, fatsoenlijke wafels bakt J het was niet alleen leerrijk & gezellig ik ben hier ook echt tot rust kunnen komen en heb ook eindelijk antwoorden op vragen die ik me stelde,dank je!

Super dikke kus, sabrina

Ik kom nog wel eens langs

Met de vruchten jenever :p"

-----

"Hey hey, Laura hier ik vond het echt fijn om hier te verblijven. ‘savonds was het gezellig als ik samen met jullie tv keek. Behalve dat werken in de koude buiten was het fijn en gezellig.

Ik heb veel van jullie geleerd zoals dat er ook gezellige families enzo bestaan en dat je meer verschillende soorten eten kunt mengen. Toen ik hier aan kwam was ik een echte stress kip 8-p. ik ben nu veel rustiger dan nu en daar ben ik heel erg blij om. Ik heb hier veel gegrommeld omdat het buite koud is maar het was niet grof bedoelt. Ik ben blij dat ik het toch heb gedaan nu weet ik ten minste hoe ik spruitjes moet zuiver maken enzo. Ik heb echt genoten van de tijd dat ik hier verbleef

z.o.z ik hoop jullie snel weer te zien maar dan wel niet om tot rust te komen.

Dikke knuffel & kussen van Laura

Geert, Hanne & de kleine schattige siebe"

-----

"Hey Hanne, geert en siebe

"Ik ben heel bij dat ze me naar hier op time-out hebben gestuurt. Het had nergens plezanter kunnen zijn.hanne ik wil je graag bedanken voor onze leuke en leerrijke gesprekken ;) en voor de bechamelsaus zonder brokken ;) en geert jha over u kan ik eigenlijk niet veel zeggen hè, alleen jha de manier om wortels te schillen hèJ en da de kleine kapoen siebe ik vond het heel leuk om met jou spelletjes te spelen maar wel zien dat je niet meer vals speelt hè haha ik ga jullie echt missen. Dank je voor de leuke en mooie tijd <3 xxxjes Christine"

-----