Eymard-Baptistehoeve
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel

Tel/Fax: +32 (0) 11 555 523
GSM: +32 (0) 472 701 367

De zelfoogsttuin - Voel de verbondenheid met de natuur

Word nu vriend van vzw zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld en pluk je verse biologische groenten, kleinfruit en kruiden in onze zelfoogsttuin.

Als vriend van vzw het Groeiveld krijg je de kans om de verbondenheid met de natuur en de productie van eerlijke voeding van dichtbij mee te maken.
Voor 50 euro per maand kan je als persoon of als gezin vriend van de vzw worden. Je geniet van de beleving in de natuur en de zelfoogst van biologische groenten, kleinfruit en kruiden volgens de seizoenen. Tijdens de uren van de zorg- en belevingsboerderij is de zelfoogsttuin open en ben je van harte welkom om te komen oogsten. Op woensdagen, zaterdagen en zondagen nodigen we onze vrienden regelmatig uit voor sfeervolle bezoeken aan de boerderij, om hen zo te betrekken bij het zaaien, oogsten en onderhouden van gewassen en het verzorgen van onze dieren.

Hoe werkt het?
Je betaalt per maand 50 euro lidgeld dat wordt omgezet in bonnen: 1 bon is 1 euro, een halve bon in 0,5 euro. 
Het bedrag van 50 euro per maand komt overeen met 50 bonnen. Een volledig jaar lid zijn wil zeggen 12 maanden * 50 euro/maand = 600 euro = 600 bonnen:

Aan elke groente, elk kleinfruit en kruid kan een bepaald aantal bonnen worden besteed afhankelijk van de productie en het tijdstip van de oogst. Dit wordt meegedeeld in een whatsapp-groep. Enkel de beheerders van de vzw kunnen berichten plaatsen in deze groep;

De bonnen kunnen ook worden ingezet voor evenementen op de belevingsboerderij en voor de opvang en/of begeleiding van kinderen, jongeren of volwassenen op de zorgboerderij. De evenementen worden ook aangekondigd via de whatsapp-groep;

Indien je niet altijd zelf wil of kan komen oogsten, kan je toch lid worden, dan wordt er voor je geoogst en klaargezet. Het doel is wel dat je betrokken wordt bij de beleving van de natuur;

Bonnetjes kunnen worden opgespaard en dus ook in een nieuwe maand worden ingezet. Zo kan je je lidmaatschap optimaal benutten.

Welke groenten, kleinfruit en kruiden?
Een opsomming van de groenten, kleinfruit en kruiden (afhankelijk van de seizoenen en onder voorbehoud van weersomstandigheden en oogstproductie): aardappel, ajuin (rood, wit, geel, pijp), sjalot, asperges wit, asperges groen, sla, tomaat, komkommer, aubergine, paprika, paprika zoet punt, peper, courgette, bloemkool, broccoli, spitskool, Chinese kool, koolrabi, krulkool, spruitjes, palmkool, rode kool, savooikool, witte kool, busselwortel, knolvenkel, doperwt, groene selder, knolselder, prei, spinazie, kervel, tuinboon, peultjes, prinsessenbonen, boterboontjes, radijs, rode biet, suikermais, peterselie krul, peterselie plat, koriander, maggikruid, rozemarijn, rucola, tijm, munt, winterpostelein, alle soorten pomoenen, rabarber, rode bessen, witte bessen, frambozen zomer, frambozen herfst, braambessen, aardbeien, blauwe bessen (blueberry).

Nog enkele voordelen op een rij:

Je beleeft het plezier van het oogsten van je eigen eerlijke groenten, kleinfruit en kruiden in de gezonde buitenlucht;

Je maakt een duurzame keuze: je weet waar je eten vandaan komt, je eet wat de seizoenen brengen, je voedsel legt minder kilometers af en er worden geen chemische producten gebruikt. Je kan de volledige biologische weg van de producten volgen;

Je steunt ons sociaal project: wij bieden onze zorggasten een rustgevende en zinvolle dagbesteding.

Ben je geรฏnteresseerd of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.
vzw zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel
hetgroeiveld@gmail.com
0032 472 701 367